Fuglereder med vaniljecreme og crunch
Antal Portioner: 6
Ingredienser
- 3 æggehvider
- 200 g sukker
- 2 dl fløde
- 3 spsk. flormelis
- 3 spsk. vaniljesukker
- 4 spsk. græsk yoghurt
- 50 g valnødder
- 50 g mandler
- 2 spsk. sukker
- Jordbær
Fremgangsmåde
- Pisk æggehviderne stive og hæld sukkeret i lidt ad gangen undervejs
- Sprøjt 6 store fuglereder med en flot tylle på en bageplade med bagepapir
- Bag fuglerederne ved 125°C varmluft i 25 – 30 min og lad dem køle af i ovnen
- Pisk fløde og tilsæt vaniljesukker og flormelis lidt ad gangen, til det bliver til en tyk creme
- Tilsæt nu græsk yoghurt og pisk videre
- Hak nødder helt fint og rist dem på en tør pande ved høj varme
- Når nødderne er godt branket drysses sukkeret over så det lige akkurat når at karamellisere rundt om nødderne
- Hak igen nødderne
- Fordel vaniljecremen på fuglerederne, drys crunch på og top med friske jordbær
