Limetærter

Original opskrift fra ingridhornshoj.dk

Antal Portioner: 12

Ingredienser

Mørdej

  • 200 g mel
  • 50 g flormelis
  • 100 g smør
  • 1 æg

Limecreme

  • 4 lime
  • 2 æg
  • 85 g sukker
  • 70 g smør

Fremgangsmåde

Mørdej

  1. Smuldr smør i mel og rør sammen
  2. Bland flormelis i
  3. Tilsæt æg og rør hurtigt sammen
  4. Læg mørdejen på køl i mindst ½ time
  5. Rul mørdejen ud så det passer til 12 forme
  6. Blindbag bundende i 5 min og herefter uden blindbagning i 10 min ved 180°C alm. ovn

Limecreme

  1. Riv skal af 2 lim
  2. Pres saften ud af alle 4 lime
  3. Skal, saft, æg, og sukker varmes langsomt op i en kasserolle, til det er blevet en tyk masse
  4. Pisk herefter cremen i smørret og stil på køl
  5. Fyld cremen i de forbagte bunde og bag tærterne i 3-5 min
  6. Top med limeskal og skovsyre

Produkter brugt i opskriften

Indkøbskurv