Limetærter
Original opskrift fra ingridhornshoj.dk
Antal Portioner: 12
Ingredienser
Mørdej
- 200 g mel
- 50 g flormelis
- 100 g smør
- 1 æg
Limecreme
- 4 lime
- 2 æg
- 85 g sukker
- 70 g smør
Fremgangsmåde
Mørdej
- Smuldr smør i mel og rør sammen
- Bland flormelis i
- Tilsæt æg og rør hurtigt sammen
- Læg mørdejen på køl i mindst ½ time
- Rul mørdejen ud så det passer til 12 forme
- Blindbag bundende i 5 min og herefter uden blindbagning i 10 min ved 180°C alm. ovn
Limecreme
- Riv skal af 2 lim
- Pres saften ud af alle 4 lime
- Skal, saft, æg, og sukker varmes langsomt op i en kasserolle, til det er blevet en tyk masse
- Pisk herefter cremen i smørret og stil på køl
- Fyld cremen i de forbagte bunde og bag tærterne i 3-5 min
- Top med limeskal og skovsyre

Produkter brugt i opskriften
-
Mini tærteform, Ø10 cm – Patisse19,95 kr.