Koldskålskage
Antal portioner: 8
Ingredienser
Kiksebund
- 250 g kammerjunker
- 130 g smør
Koldskålsmousse
- 100 g sukker
- 2 tsk vaniljesukker
- 3 æggeblommer
- 4 ½ dl kærnemælk
- 1 økologisk citron
- 5 blade husblas
- 2 ½ dl fløde
Derudover
- Jordbær
- Kammerjunker
Fremgangsmåde
Kiksebund
- Blend kammerjunker med smeltet smør
- Fordel massen i en kagering foret med kageplast og sæt på køl
Koldskålsmousse
- Læg husblassen i blød i koldt vand i 15 min
- Pisk æggeblommer, sukker og vaniljesukker
- Vend kærnemælk og citronskal i æggemassen
- Pres saften af citronen og varm det kort op i en kasserolle
- Vrid husblassen op og smelt det i den varme citronsaft
- Vend den varme citronsaft i kærnemælksblandingen
- Pisk fløden til skum og vend det i
- Skær jordbær halve og fordel dem rundt i kanten af kageringen.
- Hæld nu moussen over og lad den køle til den er fast i et par timer
Pynt
Befri kagen for kagering og plast, og pynt med knuste kammerjunker, jordbær og citronskal

Produkter brugt i opskriften
-
Product on saleJusterbar kagering, 13 – 31 cm – PatisseOriginal price was: 119,95 kr..89,95 kr.Current price is: 89,95 kr..