Koldskålskage

Antal portioner: 8

Ingredienser

Kiksebund

  • 250 g kammerjunker
  • 130 g smør

Koldskålsmousse

  • 100 g sukker
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 3 æggeblommer
  • 4 ½ dl kærnemælk
  • 1 økologisk citron
  • 5 blade husblas
  • 2 ½ dl fløde

Derudover

  • Jordbær
  • Kammerjunker

Fremgangsmåde

Kiksebund

  1. Blend kammerjunker med smeltet smør
  2. Fordel massen i en kagering foret med kageplast og sæt på køl

Koldskålsmousse

  1. Læg husblassen i blød i koldt vand i 15 min
  2. Pisk æggeblommer, sukker og vaniljesukker
  3. Vend kærnemælk og citronskal i æggemassen
  4. Pres saften af citronen og varm det kort op i en kasserolle
  5. Vrid husblassen op og smelt det i den varme citronsaft
  6. Vend den varme citronsaft i kærnemælksblandingen
  7. Pisk fløden til skum og vend det i
  8. Skær jordbær halve og fordel dem rundt i kanten af kageringen.
  9. Hæld nu moussen over og lad den køle til den er fast i et par timer

Pynt

Befri kagen for kagering og plast, og pynt med knuste kammerjunker, jordbær og citronskal

Produkter brugt i opskriften

Indkøbskurv