Jordbærtærte

Original opskrift fra ingridhornshoj.dk

Antal Portioner: 8

Ingredienser

Mørdej

  • 150 g hvedemel
  • 50 g flormelis
  • 75 g smør
  • 1 æggeblomme

Mazarinfyld

  • 80 g marcipan
  • 2 æg
  • 100 g sukker
  • 100 g smør
  • 40 g hvedemel
  • 50 g chokolade

Konditorcreme

  • 1 æg
  • 2 dl mælk
  • 2 spsk sukker
  • 1 spsk majsstivelse
  • 3 tsk vaniljesukker eller 1 vaniljestang
  • 1 ½ dl fløde

Derudover

  • 400 g jordbær

Fremgangsmåde

Mørdej

  1. Smuldr smøret i melet og tilsæt flormelis
  2. Tilsæt æggeblomme og bland dejen sammen til den bliver fast og ensartet
  3. Sæt mørdejen på køl i ½ time i en plastikpose
  4. Rul mørdejen tyndt ud og stik bunden ud med en tærtering Ø23 cm, så den passer som bunden
  5. Rul den resterende dej ud i en strimmel så den passer rundt i kanten af tærteringen. Tryk siderne fast i tærteringen og prik bunden med en gaffel
  6. Forbag bunden i 15 min ved 175ºC alm. ovn
  7. Lav mazarinfyldet imens

Mazarinfyld

  1. Riv marcipanen og pisk den med sukker og smør
  2. Tilsæt æggene et ad gangen og pisk godt
  3. Vend hvedemel i dejen og fordel mazarinfyldet i den forbagte tærtebund
  4. Bag tærten yderligere i 15 min ved 175ºC alm. ovn
  5. Hak chokoladen fint og drys den over tærten
  6. Når chokoladen er smeltet på tærten, smøres den ud over tærten
  7. Lad tærten køle af

Konditorcreme

  1. Pisk æg, mælk, sukker, majsstivelse og vaniljesukker sammen i en gryde
  2. Varm blandingen op under konstant omrøring til den tykner
  3. Lad cremen køle helt af i køleskabet
  4. Pisk fløden til flødeskum og vend det i den kolde creme
  5. Fordel cremen ovenpå mazarinfyldet i tærten
  6. Skær jordbærrene i skiver og fordel dem ovenpå cremen

Produkter brugt i opskriften

Indkøbskurv