Jordbærtærte
Original opskrift fra ingridhornshoj.dk
Antal Portioner: 8
Ingredienser
Mørdej
- 150 g hvedemel
- 50 g flormelis
- 75 g smør
- 1 æggeblomme
Mazarinfyld
- 80 g marcipan
- 2 æg
- 100 g sukker
- 100 g smør
- 40 g hvedemel
- 50 g chokolade
Konditorcreme
- 1 æg
- 2 dl mælk
- 2 spsk sukker
- 1 spsk majsstivelse
- 3 tsk vaniljesukker eller 1 vaniljestang
- 1 ½ dl fløde
Derudover
- 400 g jordbær
Fremgangsmåde
Mørdej
- Smuldr smøret i melet og tilsæt flormelis
- Tilsæt æggeblomme og bland dejen sammen til den bliver fast og ensartet
- Sæt mørdejen på køl i ½ time i en plastikpose
- Rul mørdejen tyndt ud og stik bunden ud med en tærtering Ø23 cm, så den passer som bunden
- Rul den resterende dej ud i en strimmel så den passer rundt i kanten af tærteringen. Tryk siderne fast i tærteringen og prik bunden med en gaffel
- Forbag bunden i 15 min ved 175ºC alm. ovn
- Lav mazarinfyldet imens
Mazarinfyld
- Riv marcipanen og pisk den med sukker og smør
- Tilsæt æggene et ad gangen og pisk godt
- Vend hvedemel i dejen og fordel mazarinfyldet i den forbagte tærtebund
- Bag tærten yderligere i 15 min ved 175ºC alm. ovn
- Hak chokoladen fint og drys den over tærten
- Når chokoladen er smeltet på tærten, smøres den ud over tærten
- Lad tærten køle af
Konditorcreme
- Pisk æg, mælk, sukker, majsstivelse og vaniljesukker sammen i en gryde
- Varm blandingen op under konstant omrøring til den tykner
- Lad cremen køle helt af i køleskabet
- Pisk fløden til flødeskum og vend det i den kolde creme
- Fordel cremen ovenpå mazarinfyldet i tærten
- Skær jordbærrene i skiver og fordel dem ovenpå cremen

Produkter brugt i opskriften
-
Tærtering, Ø23 H 3,5 cm89,95 kr.
-
Spatel, 25 cm – Patisse49,95 kr.