Baileylagkage

Antal Portioner: 12

Ingredienser

Chokoladebund

  • 125 g sukker
  • 75 g smør
  • 90 g mel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 2 spsk. kakao
  • 1 æg
  • 1 dl mælk

Nøddebund

  • 100 g æggeblommer
  • 200 g æggehvider
  • 70 g sukker
  • 1 tsk bagepulver
  • 100 g mel
  • 60 g finthakkede mandler

Chokoladeganache

  • ½ l piskefløde
  • 200 g chokolade
  • 1 dl Bailey

Hindbærmousse

  • 400 g frosne hindbær
  • 50 g sukker
  • 1 vaniljestang
  • 6 blade husblas
  • ½ l piskefløde

Smørcreme

  • 400 g flormelis
  • 250 g smør
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 1 ½ dl Bailey

Fremgangsmåde

Chokoladebund

  1. Æg og sukker piskes sammen, hvorefter det blandes med det smeltede smør
  2. Bland sammen med alle de tørre ting og tilsæt mælken lidt ad gangen
  3. Hæld dejen op i en bagepapirbeklædt springform på Ø 23 cm. Bages ved almindelig ovn 200º i 30 min

Nøddebund

  1. Sukker og æggeblommer piskes sammen, og bagepulver, mel og mandlerne vendes i
  2. Æggehviderne piskes stive og vendes i dejen
  3. Hæld dejen i en bagepapirklædt springform ca. Ø 23 cm. Bages ved almindelig ovn 190º i 20 min. Flækkes i to dele

Chokoladeganache

  1. Kog fløde og chokolade op til der ikke er flere klumper
  2. Rør Bailey i og sæt ganachen på køl natten over. Næste dag piskes den op

Hindbærmousse

  1. Læg husblassen i koldt vand mindst 15 min
  2. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud med sukker
  3. Kog hindbær, sukker, vaniljekorn og vaniljebælgen op og tag den af varmen
  4. Smelt husblassen i den varme hindbærblanding og lad det køle af
  5. Pisk fløden til skum og vend halvdelen i hindbærblandingen og bland derefter det hele sammen til en masse.
  6. Fordel moussen over chokoladebunden i en kagering og sæt den på køl i mindst 4 timer, gerne natten over

Smørcreme

  1. Pisk alle ingredienser sammen til cremen har samlet sig til en blød masse

Samling

  1. Læg en nøddebund på den afkølede hindbærmousse og fordel ganachen
  2. Læg nu den sidste nøddebund på og fordel smørcremen på kagen og glat den ud
  3. Lav små toppe med resterne fra ganachen på toppen af kagen og pynt evt. med chokoladespåner

Produkter brugt i opskriften

Indkøbskurv