Baileylagkage
Antal Portioner: 12
Ingredienser
Chokoladebund
- 125 g sukker
- 75 g smør
- 90 g mel
- 1 tsk bagepulver
- 1 tsk vaniljesukker
- 2 spsk. kakao
- 1 æg
- 1 dl mælk
Nøddebund
- 100 g æggeblommer
- 200 g æggehvider
- 70 g sukker
- 1 tsk bagepulver
- 100 g mel
- 60 g finthakkede mandler
Chokoladeganache
- ½ l piskefløde
- 200 g chokolade
- 1 dl Bailey
Hindbærmousse
- 400 g frosne hindbær
- 50 g sukker
- 1 vaniljestang
- 6 blade husblas
- ½ l piskefløde
Smørcreme
- 400 g flormelis
- 250 g smør
- 2 tsk vaniljesukker
- 1 ½ dl Bailey
Fremgangsmåde
Chokoladebund
- Æg og sukker piskes sammen, hvorefter det blandes med det smeltede smør
- Bland sammen med alle de tørre ting og tilsæt mælken lidt ad gangen
- Hæld dejen op i en bagepapirbeklædt springform på Ø 23 cm. Bages ved almindelig ovn 200º i 30 min
Nøddebund
- Sukker og æggeblommer piskes sammen, og bagepulver, mel og mandlerne vendes i
- Æggehviderne piskes stive og vendes i dejen
- Hæld dejen i en bagepapirklædt springform ca. Ø 23 cm. Bages ved almindelig ovn 190º i 20 min. Flækkes i to dele
Chokoladeganache
- Kog fløde og chokolade op til der ikke er flere klumper
- Rør Bailey i og sæt ganachen på køl natten over. Næste dag piskes den op
Hindbærmousse
- Læg husblassen i koldt vand mindst 15 min
- Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud med sukker
- Kog hindbær, sukker, vaniljekorn og vaniljebælgen op og tag den af varmen
- Smelt husblassen i den varme hindbærblanding og lad det køle af
- Pisk fløden til skum og vend halvdelen i hindbærblandingen og bland derefter det hele sammen til en masse.
- Fordel moussen over chokoladebunden i en kagering og sæt den på køl i mindst 4 timer, gerne natten over
Smørcreme
- Pisk alle ingredienser sammen til cremen har samlet sig til en blød masse
Samling
- Læg en nøddebund på den afkølede hindbærmousse og fordel ganachen
- Læg nu den sidste nøddebund på og fordel smørcremen på kagen og glat den ud
- Lav små toppe med resterne fra ganachen på toppen af kagen og pynt evt. med chokoladespåner

Produkter brugt i opskriften
-
Product on saleSpatel, 25 cm – PatisseOriginal price was: 69,95 kr..24,95 kr.Current price is: 24,95 kr..
-
Product on saleStjernetylle #022 – WiltonOriginal price was: 14,95 kr..3,95 kr.Current price is: 3,95 kr..
-
Product on saleJusterbar kagering, 13 – 31 cm – PatisseOriginal price was: 129,95 kr..34,95 kr.Current price is: 34,95 kr..