Brombærtærte

Original opskrift fra ingridhornshoj.dk

Antal portioner: 8

Ingredienser

Crumble

  • 90 g mel
  • 70 g brun farin
  • 60 g smør
  • Salt

Flødeostcreme

  • 100 g flødeost
  • 90 g flormelis
  • 2 tsk vaniljesukker

Dej

  • 100 g hvedemel
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 1 tsk bagepulver
  • 75 g sukker
  • 1 æg
  • ½ dl mælk
  • 50 g smør
  • 150 g brombær

Fremgangsmåde

Crumble

  1. Bland mel, brun farin og salt sammen
  2. Tilsæt smeltet smør og rør indtil der dannes klumper

Flødeostcreme

Pisk alle ingredienser godt sammen. Tilfjøj evt. mere flormelis hvis cremen er tynd

Dej

  1. Bland mel, vaniljesukker, bagepulver og lidt salt og sæt til side
  2. Pisk æg og sukker luftigt i en anden skål
  3. Tilsæt smeltet smør, mælk og vend de tørre ingredienser i æggeblandingen sammen med brombær
  4. Fyld dejen i en tærteform Ø 20 cm
  5. Top af med crumble og yderligere brombær
  6. Bag tærten ved 190°C alm. ovn i ca. 35 min
  7. Pynt med lidt brombær
Indkøbskurv