Brombærtærte
Original opskrift fra ingridhornshoj.dk
Antal portioner: 8
Ingredienser
Crumble
- 90 g mel
- 70 g brun farin
- 60 g smør
- Salt
Flødeostcreme
- 100 g flødeost
- 90 g flormelis
- 2 tsk vaniljesukker
Dej
- 100 g hvedemel
- 2 tsk vaniljesukker
- 1 tsk bagepulver
- 75 g sukker
- 1 æg
- ½ dl mælk
- 50 g smør
- 150 g brombær
Fremgangsmåde
Crumble
- Bland mel, brun farin og salt sammen
- Tilsæt smeltet smør og rør indtil der dannes klumper
Flødeostcreme
Pisk alle ingredienser godt sammen. Tilfjøj evt. mere flormelis hvis cremen er tynd
Dej
- Bland mel, vaniljesukker, bagepulver og lidt salt og sæt til side
- Pisk æg og sukker luftigt i en anden skål
- Tilsæt smeltet smør, mælk og vend de tørre ingredienser i æggeblandingen sammen med brombær
- Fyld dejen i en tærteform Ø 20 cm
- Top af med crumble og yderligere brombær
- Bag tærten ved 190°C alm. ovn i ca. 35 min
- Pynt med lidt brombær
