Nutellasnegle
Antal Portioner: 8
Ingredienser
Dej
- 10 g gær
- 1½ dl lunken mælk
- 50 g smør
- 500 g mel
- 60 g sukker
- ½ tsk salt
- 1 æg til pensling
Nutella
- 150 g hasselnødder
- 5 spsk. smagsneutral olie
- 2 spsk. kakao
- 3 spsk. flormelis
- 150 g chokolade
- Et nip salt
Fremgangsmåde
Dej
- Opløs gær i den lunkne mælk
- Rør sammen med smeltet smør
- Tilsæt mel, sukker, salt og æg og ælt dejen grundigt til den har samlet sig
- Lad dejen hæve overdækket med film i mindst 1 time
- Mens dejen hviler laves nutellaen
Nutella
- Rist hasselnødderne godt af på en tør pande
- Blend nødderne i en minihakker til det begynder at samle sig til en masse og nødderne bliver olieret
- Tilsæt kakao, flormelis, salt og smeltet chokolade og blend videre til en ensartet masse
Nutellasnegle
- Når dejen har hævet, rulles den ud på et meldækket bord til et rektangel på ca 35 x 60 cm
- Varm kort nutellaen op så den er nem og blød at smøre ud
- Smør 2/3 af dejen med nutella, fra den korte ende
- Fold nu den øverste 1/3 del ind over midten, og derefter den nederste ind over midten så der er to lag med nutella
- Rul nu dejen forsigtigt ud igen til den måler ca 20 x 35 cm
- Skær 8 strimler ud på den lange led og den rul dem fra den ene ende til den anden
- Placer sneglene på en bageplade og lad dem hæve i 1 time
- Bag nutellasneglene i 20 min ved 180°C alm. ovn og drys med perlesukker
- Bag sneglene i yderligere 5 min, så sukkeret når at smelte en smule
