Nutellasnegle

Antal Portioner: 8

Ingredienser

Dej

  • 10 g gær
  • 1½ dl lunken mælk
  • 50 g smør
  • 500 g mel
  • 60 g sukker
  • ½ tsk salt
  • 1 æg til pensling

Nutella

  • 150 g hasselnødder
  • 5 spsk. smagsneutral olie
  • 2 spsk. kakao
  • 3 spsk. flormelis
  • 150 g chokolade
  • Et nip salt

Fremgangsmåde

Dej

  1. Opløs gær i den lunkne mælk
  2. Rør sammen med smeltet smør
  3. Tilsæt mel, sukker, salt og æg og ælt dejen grundigt til den har samlet sig
  4. Lad dejen hæve overdækket med film i mindst 1 time
  5. Mens dejen hviler laves nutellaen

Nutella

  1. Rist hasselnødderne godt af på en tør pande
  2. Blend nødderne i en minihakker til det begynder at samle sig til en masse og nødderne bliver olieret
  3. Tilsæt kakao, flormelis, salt og smeltet chokolade og blend videre til en ensartet masse

Nutellasnegle

  1. Når dejen har hævet, rulles den ud på et meldækket bord til et rektangel på ca 35 x 60 cm
  2. Varm kort nutellaen op så den er nem og blød at smøre ud
  3. Smør 2/3 af dejen med nutella, fra den korte ende
  4. Fold nu den øverste 1/3 del ind over midten, og derefter den nederste ind over midten så der er to lag med nutella
  5. Rul nu dejen forsigtigt ud igen til den måler ca 20 x 35 cm
  6. Skær 8 strimler ud på den lange led og den rul dem fra den ene ende til den anden
  7. Placer sneglene på en bageplade og lad dem hæve i 1 time
  8. Bag nutellasneglene i 20 min ved 180°C alm. ovn og drys med perlesukker
  9. Bag sneglene i yderligere 5 min, så sukkeret når at smelte en smule
Indkøbskurv