Påskekage med citronmousse
Antal portioner: 10
Ingredienser
Citronbund
- 180 g smør
- 180 g rørsukker
- 180 g marcipan
- 3 æg
- 2 økologiske citroner
- 100 g mel
- 2 spsk blå birkes
- 1/4 tsk salt
Citronmousse
- 4 blade husblas
- 1 økologisk citron
- 100 g sukker
- 3 dl fløde
- 100 g creme fraiche
Pynt
- Chokoladepåskeæg
- Skovsyre
Fremgangsmåde
Citronbund
- Riv marcipanen og pisk det godt sammen med smør og sukker
- Tilsæt æggene et ad gangen
- Riv citronskal og pres saften fra citronerne og tilsæt det til dejen
- Bland mel, birkes og salt og vend det i dejen
- Hæld dejen i en bagepapirklædt springform ca. Ø 24 cm. Bag citronbunden ved 180º alm. ovn i 30 min.
Citronmousse
- Læg husblassen i koldt vand mindst 10 min
- Riv citronskal og pres saften fra citronen
- Kog citronsaft, skal og sukker op og tilsæt husblassen, når sukkeret er opløst
- Lad det køle af
- Pisk fløden til let skum og vend creme fraiche i
- Vend citronsaftblandingen i
- Fordel moussen over citronbunden i en kagering og sæt den på køl i mindst 4 timer, gerne natten over
Pynt
Hak nogle af påskeæggene og læg dem på kagen med skovsyre

Produkter brugt i opskriften
-
Product on saleSpringform, Ø 24 cm – PatisseOriginal price was: 89,95 kr..54,95 kr.Current price is: 54,95 kr..
-
Product on saleJusterbar kagering, 13 – 31 cm – PatisseOriginal price was: 119,95 kr..89,95 kr.Current price is: 89,95 kr..