Påskekage med citronmousse

Antal portioner: 10

Ingredienser

Citronbund

  • 180 g smør
  • 180 g rørsukker
  • 180 g marcipan
  • 3 æg
  • 2 økologiske citroner
  • 100 g mel
  • 2 spsk blå birkes
  • 1/4 tsk salt

Citronmousse

  • 4 blade husblas
  • 1 økologisk citron
  • 100 g sukker
  • 3 dl fløde
  • 100 g creme fraiche

Pynt

  • Chokoladepåskeæg
  • Skovsyre

Fremgangsmåde

Citronbund

  1. Riv marcipanen og pisk det godt sammen med smør og sukker
  2. Tilsæt æggene et ad gangen
  3. Riv citronskal og pres saften fra citronerne og tilsæt det til dejen
  4. Bland mel, birkes og salt og vend det i dejen
  5. Hæld dejen i en bagepapirklædt springform ca. Ø 24 cm. Bag citronbunden ved 180º alm. ovn i 30 min.

Citronmousse

  1. Læg husblassen i koldt vand mindst 10 min
  2. Riv citronskal og pres saften fra citronen
  3. Kog citronsaft, skal og sukker op og tilsæt husblassen, når sukkeret er opløst
  4. Lad det køle af
  5. Pisk fløden til let skum og vend creme fraiche i
  6. Vend citronsaftblandingen i
  7. Fordel moussen over citronbunden i en kagering og sæt den på køl i mindst 4 timer, gerne natten over

Pynt

Hak nogle af påskeæggene og læg dem på kagen med skovsyre

Produkter brugt i opskriften

Indkøbskurv